nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 10 januari 2017

Beste wensen

Voor zover we nog geen handen hebben geschud. We wensen alle ouders en kinderen een goed, gezond en leerrijk 2017.

 

 

 

 

Even voorstellen; stagiair op dinsdag en woensdag in niveau 4 en 5

Mijn naam is Marcel Brouwer. Ik ben getrouwd met Lobke en we hebben twee kinderen, Joris (12) en Roos (9). Ik ben op latere leeftijd de Pabo gestart en zit nu in mijn laatste jaar!  Naast de opleiding werk ik bij een ICT bedrijf in Lelystad. Ik fiets graag op mijn racefiets en houd erg van koken. Ik heb bewust voor Sterrenschool Apeldoorn gekozen omdat ik denk dat dit onderwijs het beste aansluit op de kinderen van tegenwoordig. Ik loop mijn WPO (WerkPlekOpleiding) in niveau 4 en 5. Als je vragen hebt of verder kennis wilt maken, kom dan gerust even langs!

 

 

 

OPROEP: nieuwe leden voor de ouderraad gezocht!

Naast de medezeggenschapsraad is de ouderraad een belangrijke schakel tussen de leerkrachten, de ouders en de kinderen. Sterker nog; om onze school goed te laten functioneren is een goed werkende ouderraad onmisbaar.

 

Wat doet de ouderraad zoal?

We houden ons onder andere, samen met de leerkrachten, bezig met het organiseren van binnen- en buitenschoolse activiteiten zoals Sinterklaas, Kerst en Pasen. Ook hebben we sportactiviteiten, een kledingbeurs en een sterrenfair georganiseerd.  En participeren we bij de meester- en juffendag, ruilbeurs, sponsorloop, afscheidsmusical van niveau 8, nationale pannenkoekendag, schoolfotograaf, avondvierdaagse, koningsspelen, leerplein055 spelen, scholierencross, schoolvoetbaltoernooi en het natuurlijker maken van het schoolplein.

 

Hoe ziet de organisatie er uit?

We hebben een dagelijks bestuur, bestaande uit een voorzitter, penningmeester en secretaris.  Daarnaast zijn er enkele ouders die de ouderraad in raad, maar vooral in daad bijstaan. We vergaderen meerdere keren per jaar, meestal elke maand.

 

Waarom deze oproep?

In de ouderraad zitten enkele leden die al jarenlang hun steentje bijdragen. Hun kind(eren) verlaten straks de school, daarvoor zoeken we vervangende leden. We willen de nieuwe leden graag zo goed mogelijk inwerken en vandaar nu deze oproep.

 

Wat voor ouders zoeken we?

We zoeken mensen die tijd en zin hebben om ons team te komen versterken en op den duur een aantal leden kunnen gaan vervangen.

Heb je interesse of vragen, neem dan contact met ons op via het onderstaande emailadres:

or@sterrenschoolapeldoorn.nl

.

Luizen Pluizen

Na iedere reguliere vakantie is er een groepje ouders die alle kinderen nakijkt op hoofdluis. Het blijkt dat deze kriebelbeestjes in de vakantie weer flink de kop op hebben gestoken.

Ouders waarvan de kinderen luizen hadden zijn vandaag gebeld, de overige ouders van de groep waarin het kind zit, hebben een mail ontvangen.

Maar omdat we veel wisselen van lokaal en ook van groepssamenstelling is het belangrijk dat iedere ouder op de hoogte is, vandaar het bericht ook nog in het Sterrennieuws.

Houd uw kind de komende twee weken dagelijks in de gaten, goed kammen met een luizenkam kan u al enorm veel gedoe besparen.

Meer weten, vraag het aan ons "luizenopperhoofd" Ina!

 

 

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055