vakanties

Vakanties

Op de Sterrenschool heeft niet iedereen tegelijk vakantie. Erg leuk, want je kunt ook in februari naar een warm land terwijl het hier steenkoud is. Maar ook raar, want je vriendje of vriendinnetje heeft niet altijd gelijk met jou vakantie.

Hieronder kun je lezen hoe dat nu gaat, naar school terwijl de rest op vakantie is.

Naar school in de voorjaarsvakantie
Een week voorjaarsvakantie is achter de rug. Dat zou je denken, maar toch heb ik samen met 17 kinderen in school gezeten. 8 onderbouwers, 5 middenbouwers en 4 bovenbouwers. Naast taal/rekenen/ spelling en schrijven, hebben wij ook aan het thema Bloemen en bollen gewerkt. Mooi om te zien hoe er verschillende groepen werden gemaakt en dat de kinderen elkaar veel hebben geholpen. Hoe moet je een plaatje in een werkstuk krijgen en hoe kan ik de mooie letters gebruiken. Met elkaar werden er mooie werkstukken gemaakt.

De onderbouwers hadden het normale programma doordat ik altijd een extra juf had in de klas. Zij zorgde ervoor dat de kinderen konden kiezen en werkjes konden maken over het thema. Ze hadden alle ruimte en konden alles kiezen. Heerlijk zo’n klas met zijn achten!

Buiten spelen deden we allemaal tegelijk en daar zag je de mooiste verhalen uitgespeeld worden. Fijn om te zien dat de oudere kinderen zich ontfermden over de jongere kinderen. Ze keken er elke dag naar uit om samen buiten te spelen. Met de grote pauze gingen wij samen met de BSO kinderen eten. Dit is toch wel wat gezelliger dan als we boven in het lokaal zouden zitten. Het contact met de BSO kinderen was ook erg gezellig en het eten was daar heerlijk!

Wij hebben een fijne en leerzame week samen gehad.

Loes Remie (invaljuf)

Delen via